Många brittiska iPhone-fans har sett fram emot ett slut på O2:s operatörsenvälde, och detta besannas nu snart i och med franska jätten Oranges intåg på marknaden.

Men om dessa potentiella kunder hade hoppats på ett priskrig eller på annat sätt aggressivt anfall från Orange så verkar de ha hoppats i onödan. Det visar sig nämligen att priserna ligger ganska nära konkurrentens, och vad gäller servicen så finns ett och annat att önska.

PC Advisor rapporterar nämligen att förutom att begränsa sitt “obegränsade” datapaket till futtiga 750 megabyte så står det i Oranges användarkontrakt att kunden inte får använda telefonen för att till exempel agera modem, strömma andra än Oranges tjänster, föra röst- eller videosamtal över internet och textchatta.

Med andra ord skulle program som Spotify (strömmar data utanför Oranges kontroll), Facebook (textchatt), och många andra av de mest populära programmen på App Store kunna få användarna avstängda (om det inte räcker med att datatrafiken är så hårt begränsad).