Ända sedan Apple bytte till Intel-processorer har det varit möjligt att installera Windows sida vid sida med OS X. Apples Boot Camp-programvara som gör processen enkel följer med OS X 10.5 och 10.6 och drivrutiner för att få din Mac att funka med Windows finns på alla Leopard- och Snow Leopard-skivor.

Med både Windows och OS X på datorn får du det bästa av båda världar och kan lätt dela filer mellan de två operativsystemen. För dig som vill köra Windows-spel eller testa webbsidor i Internet Explorer är en Bootcamp-installation ovärderlig. Men om du inte vill partitionera om din hårddisk går det även att installera Windows i en virtuell maskin med hjälp av till exempel Parallels Desktop eller VMWare Fusion.

Windows 7 är enligt Microsoft den bästa och säkraste versionen av operativsystemet någonsin. Även om mycket är likt Windows Vista har stora delar av den underliggande strukturen förbättrats och snabbats upp. Dessutom har Microsoft lagt mycket energi på att göra Windows 7 lätt att skydda från virus och intrång.