Telia meddelar att företaget genomfört Sveriges största Iphoneavtal i och med att en rad av de företag som ingår i Schibstedkoncernen satsar på Apples telefon.

– Det är viktigt för oss att ligga i teknikens framkant, att förstå och delta i de nya kanalerna, säger Schibsteds cio Oscar Edholm.

Han berättar att att företaget lanserat en rad program för Iphone, exempelvis söktjänsterna Hitta och Prisjakt och flera arbetsverktyg som de anställda använder internt.

– Totalt köper vi närmare 1200 telefoner och vi har byggt ett mindre antal interna applikationer för att sprida bolagets interna vision och för att ge alla tillgång till den interna personalkatalogen. Fler tjänster är på gång men just nu fokuserar vi på att bygga tjänster ut mot våra läsare, säger Oscar Edholm.

I avtalet mellan Telia och Schibsted ingår att mobil kommunikation levereras som en tjänst där man betalar en fast månadsavgift per användare. Här ingår både växelfunktioner och mobilt bredband.

Schibsteds satsning är bara ett av många tecken på att Iphone allt mer blivit ett intressant alternativ för företag. Det avspeglar sig även i den ökande flora av seriösa program som nu börjar ta plats på App Store och även hos större företags utvecklingsavdelningar.

Nu i dagarna meddelade IBM att Lotus Domino fått stöd för Iphone vilket innebär att användare av Lotus Notes utan extra tillägg kan få tillgång till kalender, e-post och adresser.

Bland de nya affärsprogram som nu hittas på App Store återfinns exempelvis en mobil variant av Google Analytics, Quickoffice Mobile Office Suite som kan användas för att skapa och redigera Word- och Excelfiler samt Stockwatch, ett program som håller koll på börsportföljen.

Artikel från Computer Sweden