På The Brewery i London var reaktionerna blandade efter Apples stora 090909-event,. Bland ett tusentals inbjudna journalister och branschfolk konstaterade man att det inte blev ”något mer” än en upphottad iPod Nano, lite spelsatsning på iPod Touch och ett par, främst visuella, förbättringar till iTunes.

– Jag hade väntat mig något mer för iPod Touch men jag hoppas att det kommer en hel del nästa gång. I övrigt är jag nöjd, det coolaste har blivit ännu coolare, säger Stephen Joy som är produktionschef på E1 Home Entertainment i England.

Framför allt är han imponerad av Apples förmåga att rätta sig efter kundernas behov.

– Det är genialt. Till exempel såg de nya spelen till iPod Touch verkligen ut att vara skräddarsydda för spelaren och användarna. De kan säkert få ännu fler att börja använda iPod. Och så var det många nya jättebra funktioner till iTunes som presenterades. Det är verkligen imponerade hur Apple gång på gång kan anpassa sina produkter efter önskemålen, utveckla dem och göra dem bättre.

Greg Kavar från Polens största speltidning CD-Action var inte lika imponerad även om han inte ville kalla sig missnöjd.

– Visst presenterade Apple en hel del förbättringar av sina produkter, men det var inget upphetsade. Det var inget som verkligen slog igenom och det var väl kanske det man satt och väntade på.

För honom var iPod Nano och dess nya funktioner och förbättringar den intressantaste nyheten.

– Ja, den är verkligen cool. Den är billig men har ändå en rad funktioner.

Trots att han skriver för en speltidning tror han att iPod Touch har ett tag kvar innan den kan konkurrera som spelkonsol med till exempel Nintendo DS.

– Men förutsättningarna finns där. Med den platform som Apple har med Apple Store och hela den biten finns det möjligheter att göra något riktigt bra, även vad gäller spel. Jag har spelat för få iPod-spel för att veta hur de bra de är, men ska absolut kolla upp dem. Dessutom ska vi börja recensera iPod-spel i vår tidning, så det passar bra, säger Greg Kavar.