Det låg lagom uppskruvade förväntningar i luften på hotellet The Cumberland i London. Den flotta foajén var under hela eftermiddagen full av journalister som väntade på Apple Eventet 090909 på The Brewery. Där visas eventet i direktsändning via satellit över Atlanten. Vid incheckningen fick mediafolket varsin blå bricka att hänga runt halsen. På den står det kort och gott media och förutom gratis smörgåsar ger den inträde till Brewery.

Många kämpade förgäves med trådlös internetuppkoppling tills en Apple-representant meddelade att den var ”crap” och ”useless” och hänvisade till ethernet-sladdarna på rummen.

Förhoppningarna om en presentation av sensationella nyheter var små hos den samlade presskåren. De allra flesta verkade ha nåtts av ryktet om upphottade iPod-modeller med kamera.

Med hjälp av bussar kördes sedan journalisterna från Cumberland Hotel till The Brewery, en resa på en dryg halvtimme tar närmare en timme i den täta Londontrafiken. Särskilt som chauffören kör fel och tvingas backa mot enkelriktad trafik och sen köra på trottoaren när vägen är för smal. På bussen hörs holländska, spanska, danska, tyska, engelska och en del andra språk i en härlig röra.

Utanför fönstret på trottoarerna syns många Stephen Gerrard knata omkring, i alla fall engelska landslagströjor med hans namn och nummer på. England har, precis som Sverige, VM-kvalmatch i kväll och pubarna börjar redan fyllas av segervissa engelsmän. Utanför The Globe i närheten av The Cumberland stod redan ett par hundra fotbollsentusiaster och trängdes.

Inne på The Brewery handlar det inte mycket om fotboll denna kväll...