Spotify för iPhone är gratis att ladda ner från App Store men kräver att du har ett premiumabonnemang hos Spotify (99 kronor i månaden eller 1 188 kronor för ett år).

Här hittar du programmet: App Store - Spotify


När du startar programmet möts du av en inloggningsskärm där du anger ditt användarnamn och lösenord, och därefter godkänner du villkoren för användandet.


När du är inloggad ser du en lista med dina spellistor. Du kan radera och flytta omkring dem som du vill genom att klicka på Edit. De ändringar du gör här slår omedelbart igenom på din dator om du kör Spotify där (du kan alltså vara inloggad på flera ställen samtidigt).


När du pekar på en låt i spellistan börjar den spelas i princip helt utan fördröjning. Kontroller för att styra uppspelningen visas tillsammans med albumbilden och en skrubbningslist. Trycker du på albumbilden får du fram fler alternativ:


Här kan du bland annat lägga till låten till en spellista, styra blandning och repetition. Du får även upp ett volymreglage samt möjlighet att söka vidare på album eller artistnamn.


Något som många sett fram emot är Spotifys offline-läge som gör att du kan synkronisera ner hela spellistor till din iPhone för att kunna lyssna på dem när du inte har någon internetuppkoppling. Genom att trycka på "Offline playlists" i spellistevyn kan du enkelt välja vilka listor du vill ha tillgängliga när du inte har uppkoppling. För att synkronisera dem till din iPhone krävs en WiFi-uppkoppling.


Observera flygplanslägesikonen uppe till vänster på skärmen. Offlineläget fungerar som en dröm.


Den version som Spotify nu släppt är 0.3.19. Du kan även tvinga programmet att vara i offlineläge - bra om du inte har ett generöst datapaket i ditt abonnemang.


 Givetvis kan du söka efter ny musik i Spotifys stora bibliotek - sök på spår, album eller artister. Tryck på sökresultatet för att lyssna på det och låten börjar spela inom någon sekund.


Spotify har ett tydligt och lättarbetat gränssnitt. När du hittar en ny låt kan du enkelt lägga till den i din spellista.


Sökningarna sker blixtsnabbt när vi testar programmet.


Du kan redigera din spellistor, och även skapa helt nya spellistor direkt i programmet.

När vi stänger av WiFi och kör på 3:s nätverk med Turbo-3G märker vi ingen märkbar skillnad i hastigheten, låtarna börjar spelas nästan ögonblickligen och spellistorna laddas in snabbt.

Vi kan bara lyfta på hatten och applådera Spotify - det var värt all väntan. Programmet är en riktig höjdare - det är så här strömmande musik ska serveras!