Amerikanska MacWorld har gjort ett prestandatest av Snow Leopard med hjälp av 16 olika testmoment och med tre olika datorkonfigurationer. Försöksmaskiner i testet var en 20-tums iMac Core 2 Duo 2,66GHz med 2Gb RAM, en åttakärning Mac Pro med 4 Gb RAM (från 2007) och en 15-tums MacBook Pro Core 2 Duo med 2,8 GHz-processor. Varje hårddisk delades upp i två partitioner för operativsystemen Leopard (OS 10.5.8) och Snow Leopard (OS 10.6) .

Bättre resultat

Av de 16 testen som kördes var Snow Leopard klart snabbare i åtta av dem. Exempelvis tog en backup med Time Machine 32 procent mindre tid med Snow Leopard. En del av anledningen till detta som inte får glömmas bort är att Snow Leopard tar mindre hårddiskutrymme i anspråk än vad Leopard gör. För den som har bärbar Mac kan det vara intressant med kort avstängningstid. Med Snow Leopard tog det nästan hälften så lång tid som med Leopard. Javascripthastighetstestet Sunspider gav i snitt en prestandaförbättring med 33 procent med Snow Leopard.

Sämre resultat

Att kopiera en fil på 1 Gb tog konsekvent längre tid med Snow Leopard än med Leopard. Att väcka upp Snow Leopard-försedda datorer från viloläge till uppkopplad och redo för nätverk tog också längre tid.

Små skillnader

Av testets 16 olika test visade två försumbara prestandaskillnader: starttid av operativsystemet samt start av Photoshop.

Inkonsekventa resultat

Övriga fyra test gav inkonsekventa resultat. Ibland gick det snabbare med Snow Leopard och ibland inte beroende på maskin.

Staplarna visar prestanda i förhållande till Leopard som har getts värdet 100.

Klicka på bilden för en läsbar version