Joakim Jardenberg skrev under morgonen på sin blogg om att flera konstaterat att deras iPhones klocka gick två timmar fel. Enligt Telia har det skett ett fel i samband med ett planerat arbete, som lett till att systemen som skickar ut tiden fått fel klockslag.

Enligt Telia har det bara drabbat kunder i Östra Svealand och på Gotland mellan klockan ett på natten och åtta på morgonen.

– Klockan åtta stängde vi av den felaktiga tiden och vi jobbar nu med vår leverantör för att återställa den riktiga tiden, säger Hans G Larsson, informationsansvarig på Telia.

Telia har fått in rapporter från kunder som drabbats av problemen, men vet inte hur många som verkligen påverkats eftersom det krävs att man hade automatisk tidsuppdatering påslaget för att drabbas.

– Det här är ju väldigt olyckligt för det påverkar kunder som försovit sig och kommer för sent till möten. Vi beklagar detta och måste titta på hur det har hänt.

Telia vet inte hur lång tid det tar att lösa problemet.

– Vi jobbar för högtryck för att lösa det men vet inte riktigt när.

Inte bara iPhone har påverkats utan även andra telefoner som använder sig av tidssynkroniseringen, exempelvis de som bygger på Android.