Gizmodo-reportern Brian Lam fick ett kryptiskt mejl där en anonym person bad om hans telefonnummer, “för att snacka Apple”. Senare kom ett nästan lika mystiskt telefonsamtal, där personen sade sig ha suttit med på ett möte om Apples beryktade tabletdator.

Enligt Lams källa, som han påstår sig ha verifierat som mycket trovärdig, kommer apparaten se ut som en jättestor iPhone – 10-tumsskärm med svarta kanter och en Hem-knapp precis som på telefonen. Detta påminner om tidigare rykten.

Vad som är ett mer originellt påstående är dock att Apple kommer lansera två modeller. En med kamera som “multimediamaskin” och en utan för utbildningsmarknaden. Dessutom sägs att att den nya produkten kommer kunna agera extraskärm (och pekdon) åt din Mac.

För den som hoppas på en lansering inom kort av denna “iTablet” kan det finnas orsak att sänka förväntningarna något. Jim Dalrymple på The Loop påstår sig nämligen ha hört (också från “säkra källor”) att Apple som vanligt kommer fokusera på musik och iPod i september och att en tabletdator kommer få vänta tills efter jul.