Financial Times har publicerat en artikel där de säger att Apple samarbetar med EMI, Sony Music, Warner Music och Universal Music Group i ett projekt som går under kodnamnet ”Cocktail”.

Syftet är att få kunderna att köpa hela album istället för enskilda spår, genom att erbjuda album i en helt ny form med fler bonusfunktioner. Det sägs även att albumen ska innehålla en egen spelare så att de inte behöver spelas inifrån iTunes.

Samtidigt ska Apple enligt Financial Times vara i full fart att ta fram en 10-tums Tablet Mac med en multitouch-skärm. Den ska kunna ansluta till internet precis som dagens iPod Touch och ha tillgång till iTunes Store och App Store. Den nya enheten ska vara fantastisk att se på filmer med enligt en icke namngiven chef. Apple skall även vara i förhandlingar med bokförlag för att få in e-böcker i Apples nya plattform.

Lansering för Cocktail och den nya Tablet Macen ska vara i september enligt Financial Times. Apple brukar varje år hålla ett musikrelaterat Special Event i september och då även lansera nya iPodar. Kanske får vi se mer den här gången?