Som vanligt rekommenderas avinstallation av diverse tredjepartstillägg (Saft, Glims med flera) innan man uppdaterar Safari. Visserligen är risken att något av dessa tillägg ska krascha webbläsaren liten, men de kan bland annat störa installationsprocessen. (Den som vill kan naturligtvis installera de senaste versionerna av tilläggen efteråt).

Efter installation bör man välja "Återställ Safari" under Safarimenyn. Annars riskerar man nämligen att webbsidor visas felaktigt eller laddas långsammare. Nackdelen är naturligtvis att alla lösenord måste skrivas in igen.

Vad gäller den bugg i betaversionen som orsakade att det inte gick att rensa bort alla spår av surfandet tycks den vara åtgärdad i den skarpa versionen. Den som vill ta bort alla förhandsvisningar av webbsidor har nämligen det återställningsalternativet nu (se bild ovan).

Har man tidigare installerat betaversionen av Safari kan det även finnas behov av att slänga preferensfilen "com.apple.Safari" som återfinns i mappen /username/Library/Preferences/.

Efter att man startat Safari kan det vara på sin plats att anpassa verktygsfältet. Genom att högerklicka i utrymmet ovanför adressfältet går det enkelt att lägga till knappar som exempelvis "Ny flik", "Zooma" eller "Öppna i Dashboard". (Som standard har ju Apple valt att inte ha mer än de allra mest nödvändiga knapparna, något som kan upplevas som aningen torftigt).

För er som undrar vart knappen för "reload" tagit vägen kan för övrigt upplysas att den numera är längst till höger i adressfältet.

Vad gäller flikarna återfinns dessa nu på sedvanlig plats under adressfältet. Experimentet med att ha flikarna allra längst upp föll nämligen få användare i smaken.

Avslutningsvis kan det vara på sin plats att påminna om att aktivera utvecklarmenyn i inställningarna (avancerat). På så sätt får man nämligen möjlighet att byta användaragent, något som kan vara bra om man vill besöka en webbsida som kräver att man har Internet Explorer eller Firefox installerat.