Något i skymundan fick Macbook Air en mindre uppgradering under måndagens WWDC-presentation.

Numera kan den ultraportabla datorn fås med en Core 2 Duo-processor på 1,86 eller 2,13 gigahertz. Tidigare låg hastigheterna på 1,6 och 1,8 gigahertz, vilket till och med var lägre än i den vita Macbooken.

I övrigt är den enda hårdvarunyheten att Apple numera skickar med en ethernetadapter som standard. Tidigare fick man snällt punga ut med 269 kronor extra för den lilla usb-adaptern.

Den allra största nyheten är emellertid en minst sagt efterlängtad prisjustering. Tidigare fick man betala 23 495 kronor för toppmodellen med 128 gigabyte SSD-enhet. Nu ligger prislappen på något mer överkomliga 18 995 kronor (inklusive moms och frakt).

För ingångsmodellen med 120 gigabyte SATA-disk sänks emellertid priset med endast en tusenlapp, från 16 995 till 15 995 kronor.

En negativ aspekt är att det inte går att lägga till större hårddisk eller SSD-enhet vid beställning. Hur Apple tänkte här övergår vårt förstånd.

Avslutningsvis bör påpekas att det fortfarande inte går att stoppa in mer än de 2 gigabyte minne som sitter i datorn. Med tanke på att samtliga unibody-Macar kan fås med upp till 8 gigabyte RAM känns det svårt att rekommendera Macbook Air i dagsläget.

Mer information om nya Macbook Air finns på Apples webbplats.