Orkade du inte följa MacWorlds liverapportering om kvällens nyheter från Apple? I så fall kommer här en kort summering:

MacWorlds kommentar: Visserligen har det ryktats en del om nya Macbookmodeller, men vi blev ändå ganska förvånade att de presenterades just i dag. Äntligen slipper man skämmas som Macanvändare för att en så simpel sak som kortläsare saknas.

Marknadsföringstricket att sätta pro-stämpeln på minstingen var ganska väntat. Att Apple även valt att återinföra Firewire lär få många att lätta på plånboken.

MacWorlds kommentar: Minst sagt efterlängtat. Men kunde Apple inte valt att stoppa in något mer godis än en snabbare processor?

MacWorlds kommentar: Skönt att i stort sett samtliga rykten stämde, däribland ny processor, bättre kamera och videoredigeringsfunktioner. Den nya funktionen för autofokus verkar nästan för bra för att vara sann.

Någon budgetmodell på fyra gigabyte bjöds vi emellertid inte på, men sänkt pris på den gamla modellen med 8 gigabyte är inte fy skam. Nu väntar vi bara på de officiella priserna från Telia och Telenor.

MacWorlds kommentar: Visserligen hade vi hoppats på lite nytt ögongodis i Mac OS X, men ett helt optimerat operativsystem är faktiskt inte alls så dumt. Dessutom är det ganska skönt att Apple för en gångs skull inte vill att vi trogna kunder ska betala fullpris för en uppgradering.

MacWorlds kommentar: Även om det lär bli svårt att få folk att byta från Firefox visar Apple att man vet hur man ska göra bra program. Om de bara hade mod att bygga in några av de funktioner som kräver installation av tredjepartstillägg skulle vi vara toppennöjda.

MacWorlds kommentar: Även om vi helst sett att vi kunnat installera uppdateringen redan i kväll är det svårt att vara missnöjd. Version 3.0 åtgärdar ju i stort sett alla brister vi stört oss på tidigare. Det enda smolket i bägaren är att vi som har en iPod Touch snällt får punga ut med ytterligare en slant för att hänga med i utvecklingen.

MacWorlds kommentar: Den som har en iPhone och ett MobileMe-konto kan enkelt radera allt innehåll på mobilen om den blir stulen. Dessutom kan man se var den finns, något som borde underlätta för farbror Blå. Vem har något att invända mot en sådan funktion?

MacWorlds kommentar: Tack vare Tomtom slipper vi ta med oss ytterligare en pryl till bilen. Ett nytt program på App Store förvandlar nämligen din iPhone till en fullfjädrad navigator.

Vad tycker du om nyheterna? Var de något att ha? Dela med dig av din åsikt på MacWorld Forum!

Vilken nyhet var bäst på WWDC?
Det är inte längre tillåtet att rösta.