Microsoft har på sistone varit något mer aggressivt mot Apple än det varit på flera år, vilket dock inte verkar ha haft speciellt stor effekt på den senare. Mactillverkaren fortsätter oförtrutet att spotta ur sig Macbookar och att reta sin Seattle-baserade konkurrent för tidigare misslyckanden.

Apples mjukvaruchef Bertrand Serlet snackade Snow Leopard under öppnandet av WWDC, och började just med att ge Microsoft en känga och sa att Windows 7 inte kommer vara en match för Snow Leopard och att det bygger på “samma gamla teknik som Vista”.

Snow Leopard kommer enligt Apple vara som Leopard, fast mycket bättre: Snabbare, stabilare och smidigare att använda. Bland annat tar installationen 45% kortare tid och tar upp 6 gigabyte mindre utrymme på hårddisken.

Några större nyheter hade dock inte Apple att komma med, utan nöjde sig med att visa upp mer av tekniker vi redan visste var på väg, såsom Quicktime X och en Finder gjort i Cocoa.

Kanske viktigast under hela presentation var avslöjandet att Snow Leopard som första OS X någonsin kommer släppas som en uppgradering av Leopard i september.

29 dollar (295 kronor?) kommer det kosta för den som kör Leopard idag, medan de som fortfarande har Tiger får hosta upp 169 dollar.