Att Apple satsar mer och mer på grafikkort är uppenbart. Snow Leopard som släpps senare i år med sitt OpenCL-ramverk som gör det möjligt att utnyttja grafikkortet även för icke grafikrelaterade beräkningar är bara ett exempel.

Ett annat kom idag. Apple har nämligen anställt Bob Drebin som ”Senior Director”. Vad han ska basa över är ännu oklart, men att det har med grafikkort är uppenbart när vi tittar på hans tidigare karriär. Efter nio år som grafikkretsutvecklare på Silicon Graphics kom han till ArtX där han var ansvarig för utvecklandet av grafikkortet i Nintendo Game Cube. Tills nyligen hade han samma slags jobb på AMD/ATI.

Intressant är också att han började sin karriär på Lucasfilm som programmerare, och sedan följde med när några utbrytare startade Pixar. Alltså 3d-filmbolaget som länge rattades av Steve Jobs.

Apple har flera fronter där Drebins expertis kan behövas. Utvecklingen av grafikkretsar för iPhone och iPod Touch är en möjlighet, en sedan länge välbehövd förbättring av grafikkortsdrivrutiner i Mac OS X en annan.