Windows Vista har inte varit någon säljsuccé för Microsoft, men för första gången sedan Vista lanserades för två år sedan har operativsystemet lyckats fånga 30 procent av alla användare i USA, skriver Electronista. Under samma tid har XP sjunkit i användarbas, men det visar sig att alla användare har inte gått över till Vista.

I USA använder 58 procent av alla användare XP, vilket innebär att XP har haft en snabbare nedgång än vad Vista har ökat. Många av användarna tycks nämligen ha gått över till Mac OS X, som i USA mellan januari och mars gått från 6,6 till 8,3 procent av alla användare. Det är hela 1,7 procentenheter på två månader. Tittar man på hur utvecklingen ser ut i Sverige från årsskiftet har Apple gått från 5,4 procent till 7,1, vilket alltså också är en ökning på 1,7 procentenheter. Linux har däremot legat på stadiga 0,6 procent nästan hela tiden.

Denna utveckling sätter nog extra press på Microsoft som hoppas att få ut kommande Windows 7 redan i höst. Se mer statistik från olika länder hos Statcounter.