På säkerhetskonferensen Cansecwest hölls i går en tävling under namnet Pwn2own. Tävlingen utmanar hackare från när och fjärran att försöka hacka olika datorer eller program.

Säkerhetsforskaren Charlie Miller gjorde sig ett namn förra året då han lyckades hacka sig in i en MacBook Air inom loppet av två minuter. I årets tävling slog han sitt personbästa genom att hacka en Mac på mindre än tio sekunder.

- Jag kan inte uttala mig om detaljerna kring sårbarheten, men det var en Mac som var uppdaterad med de senaste säkerhetsuppdateringarna. Det tog mig cirka fem till tio sekunder att hacka den, säger Charlie Miller i en intervju med Computerworld.

Charlie Miller tog än en gång hem förstapriset på 5 000 dollar för sin insats. För cirka två veckor sedan uppgav Charlie Miller i en intervju att Safari som körs på en Mac är utan tvekan enklast att hacka.

En annan säkerhetsforskare lyckades under tävlingen i går att bryta sig in på en dator med Windows 7 och Internet Explorer 8 installerat. Enligt en av sponsorerna till tävlingen så lyckades forskaren hacka både IE8 och Safari på Windows 7.

Tävlingen fortsätter fram till fredag denna vecka och samtliga hackarförsök som lyckas belönas med 5 000 dollar. Enligt ett Twittermeddelande från sponsorn TippingPoint så lyckades någon även hacka Firefox tidigt på morgonen svensk tid. Några detaljer gavs dock inte.