Telenor har gjort en stor grej av att man som andra operatör i Norden kommer börja erbjuda sina kunder Apples iPhone. Nu gör Telia dock en liten smygmanöver och ger även sitt dotterföretag, lågprisoperatören Halebop, tillgång till telefonen.

Halebop börjar sälja telefonen nu på fredag och har redan presenterat erbjudanden och priser på sin hemsida. Deras största målgrupp är ungdomar och de hoppas att iPhone ska tilltala den yngre köpkretsen.

– Jag är väldigt glad att vi kan börja sälja iPhone. Den passar våra kunder väldigt bra, säger Bodil Prising, chef för Halebop

Bodil Prising betonar att Halebop och Telia Sonera är två separata företag, även om Telia äger Halebop. Hon vill inte säga att de två företagen kommer vara i direkt konkurrens om iPhone-försäljningen men framhåller att deras prissättning skiljer sig åt.

– Våra priser ska vara attraktiva för ungdomar och andra som kanske inte bara använder telefonen för att ringa med, säger hon.

Med abonnemanget Halebop Vänner kan du få en iPhone med 8 gigabyte minne för 0 kronor. Då kostar abonnemanget 218 eller 312 kronor i månaden beroende på om du vill binda dig i 24 eller 18 månader.

I de priserna ingår fastpris på datatrafik, dock med en lågt satt begränsning på 500 megabyte, varefter hastigheten sänks till 57 kilobit per sekund. Dessutom skickar du sms gratis till hela världen.

Du kan även köpa mobilen kontakt med kontantkort. Då kostar telefonen 5 995 kronor och även här ingår fri datatrafik av samma modell.