Primate Labs som ligger bakom prestandaverktyget Geekbench har gjort ett prestandatest av de nya modellerna av iMac och Mac Mini. Geekbench används populärt för att mäta generell prestanda mellan olika Macmodeller.

I testet fick den nya modellen av iMac med en 2,93 gigahertzprocessor 3 921 poäng i Geekbench. Förra årets iMac som har en något lägre klockfrekvens på 2,8 gigahertz fick 3 732 poäng, en ökning med endast fem procent.

Den nya Mac Mini gjorde något bättre ifrån sig. Den tidigare modellen av Mac Mini från 2007 med en 2 gigahertz Core 2 fick poängen 2 583. Den nya modellen av Mac Mini som nu kommer med en Core 2 Duo med samma klockfrekvens landade på 2 768 poäng. En ökning med sju procent.

Geekbench mäter endast processor och minneshastigheter, inte prestandan på grafikkortet. De nya modellerna har fått nya grafikkretsar vilket gör att de kan erbjuda bättre prestanda i exempelvis datorspel.

Slutsatsen enligt Primate Labs är att om du inte använder din Mac för spel eller grafiktunga applikationer så kan du lika gärna köpa någon av förra årets modeller som antagligen kommer att prissänkas.

Mer information om testet hittar du här.