Nu i helgen (14-15 februari) håller Moderata Ungdomsförbundet i Skåne sin distriktsstämma. Vän av ordning undrar naturligtvis varför vi på MacWorld uppmärksammar detta faktum. Jo, en av motionerna yrkar nämligen på att Apples grundare Steve Jobs ska anses vara sänd av Gud.

Dessutom yrkas att Steve Jobs ska betraktas som Moderata Ungdomsförbundets husgud och att filmen “Pirates of Silicon Valley” ska visas på gymnasiekursen Företagsekonomi A.

Bakom motionen står Erica Buneck från Kristianstad och Robin Holmberg från Ängelholm.

- Steve Jobs är en sann entreprenör som med en klar vision byggt ett imperium av smarta och användarvänliga produkter. Jag har själv bytt från en PC och en Sony Ericsson-telefon till MacBook och iPhone, säger Robin Holmberg till MacWorld.

När det gäller chanserna för motionen att gå i genom är de antagligen mycket små. Distriktsstyrelsen yrkar nämligen på att motionen avslås med motiveringen att det inte är "rimligt att MUF Skåne som ett politiskt ungdomsförbund utser religiösa helgon".

Här kommer motionen i sin helhet:

"Angående Steve Jobs gudomlighet

Erica Buneck, Kristianstad MUF
Robin Holmberg, Engelholm MUF

1976 grundades Apple Computer Incorporated av studiekamraterna Steve Jobs och Steve Wozniak. Steve Jobs visade sig snabbt vara en innovatör och säljare av rang. Medan Wozniak stod för det tekniska kunnandet kunde Jobs ta en idé och komma på hur man bäst sålde den och tjänade pengar på den.

1984 hade Apple växt och var ett företag på frammarsch. Företaget framstod som det enda reella alternativet mot storföretaget IBM med sin ungdomliga företagskultur och innovativa datorer. Steve Jobs var nu ansvarig för vad vi, motionärerna, anser vara den viktigaste produkten under 1900-talet: den första Macintoshen.

Följande år tvingades dock Jobs lämna Apple (trots Macintoshens framgångar) på grund av interna stridigheter. Han grundade då företaget NeXT Computer vars mjukvara senare skulle ligga till grund för Macintoshens nuvarande operativsystem. 1997 köptes företaget upp av Apple och Steve Jobs kunde ikläda sig rollen som Apples VD.

Under de 12 år som passerat sedan Steve Jobs återtog kontrollen över Apple har företaget lanserat revolutionerande produkter såsom: iPod (med en marknadsandel på 72,7 % i januari 2007), iPhone och MacBook.

Med anledning av vad Steve Jobs uträttat under sina dryga 30 år i dator- och hemelektronikbranschen anser motionärerna:

att   Moderata ungdomsförbundet i Skåne anser Steve Jobs vara sänd av Gud

att   Moderata ungdomsförbundet i Skåne antar Steve Jobs som organisationens husgud

att   Moderata ungdomsförbundet i Skåne verkar för att filmen ”Pirates of Silicon Valley”, filmen om grundandet av Apple och Microsoft, visas som undervisningsfilm på gymnasiekursen Företagsekonomi A

att   Moderata ungdomsförbundet i Skåne sänder motionen vidare till MUF:s arbetsstämma 2009"

Tack till kiwi på MacWorld Forum för nyhetstipset!