Webbmejl är trevligt på flera sätt. Med moderna gränssnitt är upplevelsen inte långt ifrån den i vanliga e-postprogram, och att du kan koppla upp dig var som helst och direkt ha tillgång till alla mejl och kontakter är underbart. Men för den som ofta befinner sig i situationer utan internettillgång är det fortfarande ett tvång att köra Mail eller en annan klient som kan spara mejlen i datorn.

Detta problem kan dock snart vara ur vägen. Google har nämligen utvecklat Offline Gmail, en ny experimentell funktionalitet i den populära e-posttjänsten som med hjälp av Gears sparar en lokal kopia av dina mejl så att du kan fortsätta jobba även när uppkopplingen försvinner.

.

.

Du kan göra allt utom att hämta nya mejl medan du jobbar i offline-läget. Nya mejl du skrivit hamnar i utkorgen och skickas så snart du återigen har en uppkoppling. Taggar och etiketter synkroniseras också automatiskt.

På Googles hemsida hittar du instruktioner till hur du aktiverar funktionen. I dagsläget krävs att du använder engelska som språk för att få tillgång till funktionen, och Google lägger till funktionen på konton i etapper under de närmaste dagarna.

  • Har du fått tillgång till nya Gmail Offline? Fungerar det bra? Är det här något du saknat? Diskutera i kommentarerna eller på forumet!