10. Macbooks nya kroppar
Apple skapade stor ryktesspridning på internet tack vare kodnamnet ”The Brick”. Ryktena gjorde gällande att det rörde sig om allt från en ny Mac Mini till en Tablet Mac (Macbook med pekskärm).

Det visade sig till slut att det handlade om en helt nyutvecklad tillverkningsprocess för Macbook och Macbook Pro där höljet är tillverkat i ett solitt stycke aluminium utan några lösa delar. Inte lika sexigt som ryktena gjorde gällande, men inte desto mindre en kul nyhet.

9. Psystars Hackintosh
När är en Mac inte en Mac? Det är när det amerikanska företaget Psystar försöker sälja Mac-kloner eller så kallade Hackintosh-datorer med OS X installerat. Apple var inte sena på att lämna in en stämningsansökan då Apples licensavtal anger mycket tydligt att OS X endast får installeras på en dator från Apple.

Psystar kontrade med en stämning gentemot Apple och anklagade det för att utnyttja sin ställning för att sälja datorer till överpriser. Något som senare avslogs av en domare. Rättstvisten mellan Psystar och Apple lär fortsätta under 2009.

8. Apple drar sig ur Macworld Expo
En av de mest uppseendeväckande nyheterna under 2008 var att Apple inte kommer att delta på Macworld Expo 2010. Dessutom kommer Steve Jobs inte att hålla sitt traditionsenliga tal under Macworld Expo i år.

7. Lanseringen av Mobileme
Apple lägger ned onlinetjänsten .Mac och lanserar ersättaren Mobileme. Från att tidigare endast vänt sig till Macanvändare så fungerar nu Mobileme likväl för Windowsanvändare.

Lanseringen gick dock inte lika bra som tänkt. Under flera veckor efter lanseringen drabbades tjänsten av avbrott och tekniska problem. Till och med Steve Jobs erkände personligen att tjänsten inte höll måttet och erbjöd användarna två månader gratis abonnemang som kompensation.

6. In i molnet
Ett av de stora modeorden under 2008 var cloud applications. Program som istället för att köras som fristående program kan köras i webbläsaren. Google var en av de första att satsa hårt på tekniken och Microsoft kom krypande efter. Microsoft meddelade att det kommer att släppa sitt officepaket som en webbapplikation den kommer även att fungera med Firefox och Safari för OS X.

5. Apples starka finansresultat
Trots att finanskrisen började visa sitt fula tryne under andra hälften av 2008 så visade Apple upp strålande siffror i det fjärde kvartalet. Apple hade dessutom för första gången mer kontanter i fickan än Google.

4. Snöleoparden vässar klorna
Trots att nästa uppdatering till OS X som går under kodnamnet Snow Leopard inte kommer att släppas förrän tidigast i mitten av 2009 har det skapat många rubriker under 2008. Microsoft kände att det kan komma att utgöra ett sådant stort hot mot Windows att det bestämde sig för att lägga på ett kol och även få ut Windows 7 i mitten av 2008.

3. Rykten om Steve Jobs hälsa
Ingen vd har sådant stort inflytande på ett företag som Steve Jobs har över Apple. Under 2008 florerade mängder med rykten om att hans hälsa försämrats avsevärt på grund av hans tidigare canceroperation. CNN gick så långt att de publicerade en felaktig nyhet om att Steve Jobs drabbats av en hjärtattack. Det misstaget gjorde att Apples aktie föll hela tio procent på en dag.

2. iPhone tar världen med storm
Den andra versionen av iPhone började för första gången att säljas utanför USA. Efterfrågan var enorm och redan de första två dagarna kom rapporter om att fler än en miljon exemplar hade sålts. I dag säljs iPhone i över 70 länder världen över.

1. App Store slår alla rekord
Apples App Store som erbjuder program för iPhone visade hur man framgångsrikt säljer små applikationer över internet. I början av december hade App Store över 300 miljoner nedladdningar och över 10 000 utvecklare, enligt Apple själva.

App Store har dock fått utstå stark kritik från utvecklarna av applikationer för att urvalsprocessen för vilka program som godkänts varit väldigt osammanhängande.