I samband med tisdagkvällens presentation anordnades även en liten frågestund med Steve Jobs, Tim Cook och Phil Schiller från Apple. För att förekomma alla frågor kring Steves hälsa visades en bild med siffrorna 110/70. Något som indikerar att Apples VD har ett helt normalt blodtryck, något som borde lugna även de mest nervösa aktieägarna.

I övrigt fick vi bland annat veta att Apple är först ut med Nvidias nya grafikkretsar. Något som mer eller mindre måste ses som ett trendbrott, tidigare har ju just den usla grafiken varit en akilleshäl för företagets datorer.

På frågan varför Apple inte satsar på Blu-ray är svaret att allt strul kring att licensiera tekniken gör att man tänker vänta ett tag till. Steve Jobs beskriver Blu-ray som “a bag of hurt” och Phil Schiller rekommenderar alla som gillar högupplösta filmer att ta en titt på filmutbudet i iTunes Store istället. (En klen tröst för oss svenskar som inte får lov att köpa filmer på iTunes överhuvudtaget).

Vad gäller HDMI anser Steve Jobs att Display Port är ett mycket bättre alternativ, åtminstone för datoranvändare. Frågan är om den breda massan håller med honom.

På kritiken att Apple från och med nu inte längre erbjuder matta skärmar i sina bärbara datorer svarar Steve Jobs att folk vill ha blanka skärmar. Skulle det vara någon störande reflex är det ju bara att vrida datorn åt ett annat håll.

Avslutningsvis kunde Apples VD konstatera att det än så länge inte är någon större vits att satsa på en Macbook Touch eller en Macbook Mini. För tillfället är det nämligen alldeles för få som efterfrågar sådana modeller.