Vid introduktionen av de nya Macbook och Macbook Pro-modellerna idag så passade Steve Jobs även på att introducera en efterlängtad ny modell av Cinema Display.

Framförallt är det för första gången en LED-upplyst skärm vilket förbrukar mycket mindre ström. De innehåller då också mycket färre miljöfarliga ämnen som exempelvis bly. Det är med andra ord en mycket miljövänligare modell.

Viktigt att notera är att denna nya modell endast kommer i en storlek på 24 tum. Det är en glossy-skärm med en upplösning på upp till 1920 x 1200. Till skillnad från tidigare modeller har den nu en inbyggd iSight-kamera, mikrofon och även inbyggda stereohögtalare.

På skärmens baksida finner man nu också tre USB-portar och det går att ladda sin bärbara dator med skärmens MagSafe-sladd. Denna sladd är trehövdad och har förutom en MagSafe-connector också en USB och en Mini Display Port-connector, så att man enkelt kan få upp sin bärbara dators bild på denna fina Cinema Display.

Svenskt pris på LED Cinema Display blir 8 595 kronor inklusive moms. Tyvärr kommer det dröja ett tag innan skärmen finns för leverans.