Apple slog till med en hejdundrande uppdateringskavalkad under kvällens event. Samtliga Macbookmodeller uppdaterades, en ny Cinema Display släpptes efter flera års väntan, och de nya modellerna är tunnare och lättare tack vare en ny tillverkningsprocess.

Macbook, Apples bäst säljande dator, blev sist ut. Först presenterade Jobs priset på den gamla versionen, vilket nog fick mångas hopp om en ny Macbook att sjunka, men sedan kom den ändå. Samma design som storasyster Pro, men med mindre skärm och utan högtalarperforeringar, precis som tidigare.

Även mycket av innandömet har lånats från den proffsigare modellen, till exempel styrplattan i glas som kan styras med upp till fyra fingrar åt gången för olika specialgrepp.

Fast den största nyheten, och kanske en av de mest betydelsefulla av samtliga under kvällen, är introduktionen av Nvidias GeForce 9400M. Tack vare denna grafikkrets får Macbook mellan tre och sex gånger så snabb 3D-grafik. Från att ha varit en undermålig speldator går den alltså till att vara en dator som den som vill spela ett å annat spel inte behöver tveka inför att slå till på.

Nya Macbook säljs i två varianter. Den ena kostar 11 995 kronor och kommer med en processor på 2 GHz, 2 gigabyte ramminne och 160 gigabyte hårddisk. Den lite fetare modellen kostar 14 995 kronor och är bestyckad med 2,4 GHz processor, lika mycket ramminne, 250 gigabyte hårddisk, samt ett belyst tangentbord.

För den med minimal plånbok erbjuds den gamla vita modellen till nedsatt pris. För 9 495 kronor får man nöja sig med en hårddisk på 120 gigabyte och den gamla grafikkretsen GMA X3100.