Med största sannolikhet kommer Steve Jobs på tisdag introducera nya Macbookmodeller som samtliga använder så kallade chipset (det vill säga kontrollchippen på moderkortet) från Nvidia istället för Intel. Det är AppleInsider som bekräftat tidigare rykten.

Den nya Macbook kommer förmodligen bestyckas med Nvidias nya integrerade grafikkrets MCP79, som sägs ge flera gånger högre prestanda än Intels bästa chip. Macbook Pro å sin sida kan komma att dra nytta av Hybrid SLI, en teknik som innebär att datorn har både en integrerat grafikkrets och ett kraftfullt grafikkort och växlar mellan dem för att spara ström.

En av orsakerna att Apple väljer att byta till Nvidia kan vara att man insett att även instegsmodellerna behöver bättre grafikacceleration. De allra unga kunderna köper till exempel vanliga Macbook, inte Macbook Pro, men om dessa inte ens kan spela World of Warcraft eller Sims 2 på en dräglig nivå hjälper inte det direkt Apples rykte. Dessutom hägrar Snow Leopard på horisonten, där grafikkortet kommer användas till mer än bara grafik.