MacWorld har tidigare skrivit om att iPhone OS 2.2 är under utveckling och att den största nyheten väntas bli stöd för push notification, det vill säga den teknik som ska ersätta batterislukande bakgrundsprocesser. Nu kan Macrumors avslöja ytterligare ett antal nyheter i den kommande mjukvaran.

För det första kan vi glädjas över stöd för Google Street View. Därmed blir det möjligt att beskåda 360-gradersfotografier från många av världens städer direkt i mobilen. (Det här är en funktion som faktiskt står högt upp på vår chefredaktörs önskelista).

För det andra kan japanska användare glädjas över stöd för de oerhört populära emoji-ikonerna. Avsaknaden av dessa ikoner har angetts som en förklaring till varför iPhone 3G sålt under förväntan på den japanska marknaden.

För det tredje blir det nu möjligt att stänga av den automatiska stavningskontrollen i inställningarna. Något som uppenbarligen är en högst efterlängtad förbättring, åtminstone om man ska döma efter en namninsamling på nätet som hittills samlat mer än 20 000 underskrifter.

Fortfarande saknas information om när iPhone OS 2.2 kan tänkas dyka upp i skarp version.