1. Börja med att kontrollera att du har minst version 2.1 av firmwaren. Gå till Inställningar > Allmänt > Om > Version. Alternativt kan du ansluta din iPhone till iTunes och kontrollera versionen under informationen du får fram när du väljer din iPhone under listan »enheter« i vänsterkolumnen.


2. Hämta hem QuickPwn som du hittar på blog.iphone-dev.org. Låt inte Safari packa upp .tbz-filen du hämtade hem, gör det istället med det arkivverktyg som ingår i OS X eller med Stuffit Expander, undvik »The Unarchiver« som enligt flertalet rapporter från forumet inte fungerar med just den här filen.

3. Säkerhetskopiera din iPhone. Ett tips är att du bockar ur några spellistor och fotoalbum när du synkroniserar så du slipper vänta på att allt ska kopieras över till din iPhone när du jailbreakat. Har du 13GB musik så tar det en stund och du kan göra detta vid ett senare tillfälle.


4. Hämta sedan hem senaste firmwarefilen till din iPhone (2.1) korta.nu/iphonefirmware och spara den på skrivbordet eller gör en återställning i iTunes först (då hämtas filen hem från Apple och finns på din dator och QuickPwn hittar den).


5. Starta QuickPwn och klicka bort den varning som poppar upp. Anslut din iPhone till Macen och stäng ner iTunes. iTunes får absolut inte vara öppet när du ska installera ny firmware till iPhone.


6. De steg som följer nu är helt automatiska. Först identifierar QuickPwn din iPhone (det här fungerar med din iPod Touch också, men då ska du givetvis ha den firmwarefilen). Därefter bygger QuickPwn den nya hackade firmwarefilen som ska installeras på din iPhone.


7. Du är väl inloggad som administratör? För efter en stund kommer QuickPwn be dig att skriva in ditt lösenord. Knappa in det och värm upp fingrarna – för nu är det dags att arbeta lite.


8.
Nu ska du sätta din iPhone i DFU-läge (återställningsläge). Följ de tydligt illustrerade anvisningarna som visas på din skärm. Så snart din iPhone är i DFU-läge påbörjas nästa fas där QuickPwn installerar den hackade
firmwaren.


9. Under slutfasen kommer det upp ett meddelande där det står att din iPhone nu modifieras. Klicka på »Ok« och luta dig bakåt.


10. När du ser rutan »I haz success« fortsätter processen i din iPhone, det kan ta upp till 5 minuter. Sedan startar telefonen om och det är färdigt.


11. Anslut till iTunes och synkronisera tillbaka ditt innehåll igen. Sedan kan du gå in i Cydia och Installer och utforska en helt ny värld, paradiset Apple inte vill att du ska klampa in i.


Gå vidare till: