I oktober kommer Adobe släppa den engelskspråkiga versionen av Creative Suite 4, bara ett drygt år efter lanseringen av CS3, www.macworld.com/article/135684/2008/09/cs4main.html

Det första man kommer upptäcka när man startar något av de 13 program som ingår i sviten är det uppgraderade gränssnittet, som nu är mer konsekvent bland de olika programmen. Samtliga program kan nu även använda tabbar (som en webbläsare), vilket gör att man slipper ha flera fönster öppna för att arbeta i flera dokument eller bilder. För macanvändare innebär detta dock att man går miste om Exposé.

Att arbeta med flera av programmen samtidigt har blivit mycket lättare, och Flash är nu integrerat med samtliga övriga program.

Adobe har även byggt onlinetjänster på Acrobat.com som låter användare av programsviten samarbeta över internet. Det finns även ett verktyg för skärmdelning och videochatt.

En mycket intressant ny funktion i Photoshop är innehållsberoende förstoring och förminskning. När man använder verktyget analyseras bilden och programmet väljer ut de mest relevanta delarna. Förminskar man ett porträtt behålls till exempel personerna i bilden när man förminskar den, medan bakgrunden krymper ihop.

När svensk version är färdig återstår att se. Priser lär som vanligt vara hutlöst höga i Europa.