Smith Micro Software släppte under gårdagen Stuffit Deluxe 2009 och Stuffit Expander 2009.

Stuffit har nu funnits till Mac i 20 år, och är därmed ett av de äldsta macprogrammen fortfarande under aktivt utvecklande. Under många år kom alla nya Macar med Expander, och programmet var i stort sett standard för uppackning av filer.

Numera används inte komprimering i alls lika stor utsträckning som förr, mycket tack vare större hårddiskar och snabbare internetuppkopplingar, men det finns ändå en, om än något begränsad, marknad för programmet. Som ett av flera program som kan användas för att öppna de flesta udda komprimeringsformat kan Expander vara nyttigt att ha bland verktygsprogrammen.

I Stuffit Deluxe finns flera funktioner som enligt utvecklarna är unika. Bland annat kan man komprimera jpeg-bilder utan att ytterligare tära på bildkvaliteten. I den nya versionen har man lagt in stöd för QuickLook och Time Machine, samt automatiska backuper via MobileMe.

En annan intressant nyhet är att programmet märker om det finns flera kopior av samma fil i en mapp man komprimerar, och sparar enbart en av dessa. När man packar upp den dupliceras den helt enkelt för att återskapa mappens originalstruktur.

Stuffit Deluxe kostar 80 dollar, eller 30 dollar för en uppgradering. Expander är som tidigare gratis.