Många var förvånade efter Apples snabba presentation av 2.1-mjukvaran för lite mer än en vecka sedan. Man hade nämligen även denna gång struntat i att inkludera den enkla funktionen att kunna skicka MMS.

Nu berättar dock de svenska utvecklarna Tommy Svensson och Mats Berggrund att det återingen är möjligt för iPhoneägare att skicka MMS-meddelanden med deras program SwirlyMMS.

Möjligheten att använda programmet blockerades nämligen med den nya mjukvaran 2.0. Men nu ska alltså SwirlyMMS även fungera på dessa enheter. Dock krävs det precis som innan att man har en jailbreakad iPhone med Cydia installerat.

Programmet kostar 8 dollar, men det går bra att köra en pröva-påversion i 14 dagar. Vi har installerat det på våra iPhone med mjukvaruversion 2.1 (senaste fw) och har med samma operatör och inställningar fått olika resultat. På den ena iPhonen fungerar det perfekt - både att ta emot och skicka mms - medan den andra iPhonen vare sig kan skicka eller ta emot några mms trots att alla inställningar är identiska.

Vi återkommer med ett mer fullständigt test under morgondagen. På forumet kan ni diskutera Swirly MMS. MMS-inställningarna för Telia är följande:

 * MMSC: http://mmss

 * Proxy: 193.209.134.132:80

 * MMS-APN: mms.telia.se

 * Username: mms

 * Password: telia