När Telia i förra veckan till slut släppte priserna för iPhone i Sverige blev både vi på MacWorld och många, många av de hugade spekulanterna som träget väntat på den officiella lanseringen mäkta besvikna.

Priserna såg närmast ut att höra hemma i mitten av nittiotalet med “fria samtalsminuter” och andra begrepp som vi tacksamt nog har lämnat bakom oss.

Nu verkar företaget ha lyssnat på kritiken och släppt prisuppgifter för samtliga abonnemang som erbjuds, allt från “Till vänner” till “Max 25”. Och det ser faktiskt lite bättre ut.

Det lägsta totalpriset för iPhone blir nu 4662 kronor, men då ingår inte någon fri datatrafik, vilket gör att man i princip måste surfa enbart via trådlösa nätverk. För 199 kronor i månaden får man dock helt fri trafik, vilket gör att priser bara blir marginellt högre än med iMini som bara tillhandahåller 100 megabyte.

För den som vill slippa alla överraskningar kan man köpa iPhone med abonnemanget Fastpris, vilket tillsammans med fast pris på datatrafik blir 798 kronor i månaden. Totalpriset med en 8 gigabytemodell blir då 17 384 över 18 månader.