Många är besvikna. Det svenska priset på iPhone sågas både i Sverige och utomlands. Konsumenter i Kanada fick liknande avtal (med abonnemang på upp till 115 dollar i månaden) av operatören Rogers och går där så långt att de börjat skriva protestlistor.

Nu visar det sig däremot att Halebop också kommer att sälja iPhone i Sverige. På kundtjänstdelen av deras hemsida finns till och med en egen kategori för Apples mobil. Där skriver man följande för både kontantkorts och abonnemangsavtal:

“Kommer man att kunna köpa iPhone 3G via Halebop när den lanseras i Sverige 11 juli?
Halebop kommer att sälja iPhone inom en snar framtid, exakt säljstart meddelas senare. Vill du ha mer information maila oss på iphone@halebop.net"

"Kommer man att kunna ringa med iPhone och ett vanligt halebop abonnemang/kontantkort?
De iPhone som säljs via Telia är operatörslåsta till Telia och därför går det inte att använda ett SIM-kort från Halebop i dem.”

All information är som ni ser fortfarande väldigt “luddig” och de meddelar tydligt att iPhone är låst till Telia. Så frågan är om Halebop kommer att erbjuda sina kontantkortsavtal och abonnemangsavtal eller om de endast kommer att fungera som återförsäljare av själva mobilen. Halebop är ett "lågprisvarumärke" inom Teliasonerakoncernen, något som väcker hoppet om en billigare iPhone.

Stort tack till Erik som tipsade!

Uppdatering:
Nu backar Halebop när det gäller iPhone och skriver nu istället följande på kundtjänstsidan:"Det är i dagsläget inte klart om eller när Halebop kommer att sälja iPhone. Om du vill ha information när en eventuell försäljning startar, maila oss på mobil@halebop.net."Lustigt nog är kategorin iPhone kvar och som ni ser kan man fortfarande maila dem om information kring när "eventuell" försäljning startar.