Ska man tro de senaste skriverierna i Fortune kommer Apple snart halvera priset på iPhone till 199 dollar (motsvarande drygt 1 200 svenska kronor). Om uppgifterna stämmer kommer prissänkningen genomföras i samband med att Apple lanserar den beryktade 3G-modellen i juni.

Enligt artikelförfattaren Scott Moritz förutsätter emellertid prissänkningen att man tecknar ett tvåårigt avtal med operatören AT&T, något som med dagens abonnemangskostnad kan bli en rätt så dyr affär i slutändan.

Fortunes hemliga källa bekräftar dessutom uppgifterna om att Apple väljer att satsa på äkta GPS i stället för dagens fejkvariant. Däremot sägs nästa version av iPhone bli 2,5 millimeter tunnare än nuvarande modell. (Alltså raka motsatsen till vad Engadget påstod häromdagen).

Även om Steve Jobs lär visa upp 3G-iPhone redan den 9 juni lär det dröja ytterligare några veckor innan modellen dyker upp i de amerikanska butikerna. Fortune tippar på att försäljningsstart blir den 27 juni, alltså nästan på dagen ett år efter att den första modellen av iPhone gjorde debut.

Tack till falafeln på MacWorld Forum för nyhetstipset!

Läs mer: