1981 lanserade IBM världens första PC. Sedan dess har det hänt en hel del, bland annat sålde företaget sin PC-division till kinesiska Lenovo år 2005.

Senaste nytt är att IBM nu undersöker möjligheten att gå över till Macar i den dagliga verksamheten. Bland annat för att bli mer plattformsoberoende samt minska risken för virusattacker.

I höstas fick 24 anställda på IBM Research var sin Macbook Pro av företaget. Fyra månader senare var det dags för en utvärdering av pilotprojektet.

22 personer lät svara på enkäten och av dessa tyckte 18 personer att de kunde göra ett bättre arbete med Macbook Pro än med sin vanliga ThinkPad. En tyckte att det inte var någon större skillnad, medan tre personer tyckte att arbetet gick något sämre efter bytet.

De klagomål som förekom var att program som Lotus Sametime fungerade sämre på Macen och att det saknades stöd för exempelvis NetMeeting. I övrigt var det mestadels positiva reaktioner, till exempel tyckte flera att det var betydligt lättare att vänja sig vid Mac OS X än att vänja sig vid Windows Vista. Det hela slutade med att alla utom de tre missnöjda valde att behålla sin Macbook Pro.

Nästa steg är att utöka pilotprojektet med ytterligare 50 deltagare. Dessutom ska IBM se till att företagets egen mjukvara lirar bättre under Mac OS X, rapporterar Roughly Drafted.

Tack till knoglas på MacWorld Forum för nyhetstipset!