I kategorin nördiga accessoarer hamnar klockorna från Tokyoflash ganska högt på listan. För att kolla klockan behövs mer än en snabb koll på urtavlan. Med blinkande dioder, märkliga visare, tid mätt binärt och på diverse nyskapande (läs: invecklade) sätt, kan man konstatera att målgruppen är liten.

Bloggen Neatorama har gjort en lista över de tio mest svårtolkade av företagets klockor. Dessutom anordnar man en tävling där fyra vinnare får valfri klocka.

För att få ett hum om hur svårtolkade de är, gör vi här ett urdrag.

På tionde och sista plats på listan hittar vi Twelve 5-9 Q version. Den ser, som Neatorama påpekar, ut som något en Cylon i TV-serien Battlestar Gallactica skulle kunna bära. Fem skåror med starka lysdioder visar tiden enligt metoden 12-5-9, vilket betyder 12 timdioder, 5 tiominutersdioder och 9 minutdioder.

Nummer fyra på listan är e35 Geomesh. Denna svarta skönhet med en grå "urtavla" med ett rutnät visar också tiden med lysdioder. Denna gång har den dock 5-minutersdioder istället för 10, och en annan layout.

Svårast av alla enligt bloggen är High Frequency 2. Ett intrikat mönster av små rutor på en LCD-skärm upplyst av en ensam diod visar tiden när man trycker på knappen. De små rutorna rinner av skärmen och lämnar två tända som visar tiden på minuten. Högst upp ser man vilken timme det är. I nederkant visas femminutersintervall horisontellt och minuter vertikalt.

Läs hela listan och delta i tävlingen här.