Det är Gizmodo som publicerat bilder på vad som kan sägas vara Lenovos svar på Macbook Air. Medan Apple lade sista handen vid Macbook Air finslipade Lenovo på detaljerna. Och ultralätta Thinkpad X300 kan ge Apple en riktig match.

Lenovos utmanare kommer med en 13.3 tums LED-belyst skärm med upplösningen 1440x900 (jämför med 1280x800 på Macbook Air), väger cirka 1.1 kilo och har en 2.0 Ghz Intel Core 2 Duo processor.

Lenovo har tagit fasta på att SSD är efterfrågat av köparna och X300 har en 64 GB SSD-hårddisk som standard, dessutom kan man få upp till 4GB RAM. Batteriet skall räcka i 4 timmars drifttid. Tycker man att det är för kort batteritid kan man komplettera med ett extra batteri som får plats i den lediga interna plats som även kan användas för en DVD-brännare eller ett ExpressCard.

Vill man så finns WiMAX och 3G som extra tillval för snabbt trådlöst surfande. Lenovo bjuder även på inbyggd GPS för den som vill använda datorn på resande fot. Dessutom finns fingeravtrycksläsare och webbkamera.

X300 har ingen multitouch som macbook Air, men väl både trackpad och Lenovos styrpinne (trackpoint). I överkanten av skärmen finns den klassiska lilla LED-lampan som lyser ner på tangentbordet. Något som Macbook Air har kritiserats hårt för är att den bara har en USB-port - Lenovo har klämt in hela 3 stycken i X300.

Lenovo har dessutom plattat till sin nya thinkpad - måtten är 18,4 mm på tunnaste stället och 23,4 mm som tjockast vilket gör att den bara är 4 mm tjockare än Macbook Air. Ännu finns inget pris eller datum för när X300 kommer ut på marknaden.

Se fler bilder och fulla specifikationer på X300 här.

Källa: Gizmodo
Bild från Gizmodo