Sedan iPhone började säljas för 200 dagar sedan har Apple sålt fyra miljoner exemplar, eller med andra ord 20 000 exemplar per dag. Därmed har Apple lyckats roffa åt sig inte mindre än 19,5 procent av marknaden för smartphones i USA, åtminstone om man ska tro de senaste siffrorna från analysföretaget Gartner.

Från och med slutet av februari kommer det bli enklare för folk att skapa sina egna program till iPhone med hjälp av ett nytt Software Development Kit (SDK). Men redan nu släpps en uppdatering av mjukvaran med följande nyheter:

• Maps får ett snyggare gränssnitt och möjlighet att visa resvägar. Med andra ord kan du nu använda din iPhone som en sorts gps.

• Det blir äntligen möjligt att skicka grupp-sms i iPhone. Dessutom kan man spara de grupper man ofta skickar samma meddelanden till.

• Möjlighet att anpassa hemskärmen, till exempel kan man flytta ikoner dit man vill eller lägga till webbapplikationer på någon av de upp till nio hemskärmarna.

• Gillar man att titta på film i iPhone kan man nu glädjas åt stöd för undertexter, språkval och möjlighet att byta kapitel.

• Stöd för sångtexter när man lyssnar på musik.

Även iPod Touch får sig en liknande uppdatering av mjukvaran. Den stora nyheten är emellertid att man nu kan lägga till följande fem program från Apple: Mail, Maps, Stocks, Notes och Weather. Köper man en ny iPod Touch får man programmen med på köpet, för övriga kostar det nya programpaketet 20 dollar.

För att kunna ladda ner version 1.1.3 av mjukvaran till iPhone eller iPod Touch krävs version 7.6 av iTunes.

Något nytt om när iPhone får stöd för efterlängtade funktioner som 3G och MMS fick vi inte från Steve Jobs under kvällens anförande.

En video på alla nya funktioner finns att beskåda på Apples webbplats.