21:07
Nähepp det blev ingen "One more thing" i år!!19:34

Vi väntar på "One more thing"....19:33

Den är miljövänlig: helt utan kvicksilver och bly i skärmen, BFR är borta, till och med förpackningen är mindre, 56% mindre än nuvarande Macbooks kartong.19:32

Tangentbordet är belyst.19:27

Pris 1799 dollar, alltså cirka 17 999 kronor.
Beställ idag - skeppas om två veckor!19:25
Jerker, Leijons favoritbananfluga, har kommit tillbaka!!!19:21
Noterbart: Den har bara en enda usb-port.
802.11n trådlöst nätverk, alla portar är dolda bakom en liten lucka, inget ethernet, ingen optisk enhet (Apple tror inte att vi behöver det) men det går att köpa till. Mjukvara installeras via Remote Disc. Fem timmars batteritid.

19:15
Inbyggd iSight, LED-skärm. Så tunn att man knappt ser den från sidan, ni måste vrida på den för att kunna se den ;).19:09 Tredje nyheten är här: Macbook Air - världens tunnaste notebook. Sonys tunnaste är 2,54 - 2,8 cm. Nuvarande Macbook är 2,75. Macbook Pro är 2,59.

Macbook Air är 1,9 cm tjockaste stället, och endast 0,4 cm på tunnaste stället. Den är kilformad. 13,3-tumsskärm.19.03
Simon spelar Keynotebingo. Som det proffs han är spelar han med dubbla brickor och har tre kryss på varje. Leijon har enbart ett kryss: X miljoner sålda Leopard.
Simons kryss: Demogudarna slår till, x miljoner sålda Leopard, Steve har skägg.

Jag väntar med spänning på att få kryssa "Otto-matic" /simon19:01
Nya AppleTV är en gratis mjukvaru-uppdatering för befintliga kunder. Uppdateringen kommer om två veckor. Samtidigt sänks priset på AppleTV till 229 dollar.18:59
Steve demonstrerar foto-funktionen i AppleTV. Ska visa FLickr, men det hänger sig. Demogudarna har varit framme! :)18:56
Steve demonstrerar hur man köper tv-program. Finns förstås inte i Sverige "ännu"...


18:51 AppleTv uppdaterat: "Folk gillade inte den gamla, så vi förbättrade den."

Nu kan man hyra film direkt i AppleTV. I HD- och dvd-kvalitet, med 5.1-ljud. Film och musik som köps via AppleTV kan synkas tillbaka till datorn.18:42
Hyrda filmer kan spelas upp i datorn, på iPhone, på iPod Touch. Man kan börja titta redan efter 30 sekunders nedladdning. Nedladdningen giltig i 30 dagar, efter att man påbörjat tittandet har man 24 timmar på sig att se klart filmen.18:41
Leijon ropar: "Nu finns det äntligen en anledning att skaffa AppleTV! Jippi!"18:39
Nyhet nummer tre: Hyrfilm via iTunes. Tusen filmer redan från början. Alla stora filmbolag är med: Touchstone, Miramax, MGM, Lionsgate, New Line Cinema, Fox, WB, Disney, Paramount, Universal och Sony.


18:38 Även iPod Touch uppdateras - via iTunes Store. Uppdateringen kostar 20 dollar...
Allt godis, alla nya progra som demades till iPhone nyss installeras då på Touchen.


18:34 iPhone uppdateras idag.
Steve demonstrerar lite nya funktioner. Web Clips: går in på Google, sparar en webbsida som program på mobilen.

Lokaliseringsfunktionen i iPhone använder inte gps, utan triangulerar WiFi-hotspots. Använder även Googles mobilsystem.


18:26 iPhone har redan 19,5% av den amerikanska smartphonemarknaden. Två på marknaden. Apple kommer att släppa ett utvecklingskit, ett SDK, i februari. Utvecklarna har väntat på ett sådant - nu kommer det fler program!

Redan idag kommer dock iPhoneprogramuppdateringar. WebClips finns nu i iPhone. Nytt gränssnitt för kartor. Kapitel i video, stöd för undertexter, låttexter till musiken. Möjligt att skicka sms till flera mottagare samtidigt.


18:24 Time Capsule var sak nummer 1. Nummer 2 är iPhone. 200 dagar sedan mobilen började säljas. 4 miljoner iPhones sålda hittills. Det blir 20 000 om dagen!18:21
Ny pryl: Time Capsule, ett komplement till TimeMachine som ser ut ungefär som en Airport Extreme-basstation. Används för trådlös säkerhetskopiering. Har 802.11n (Airport extreme), med en hårddisk i. Sägs vara byggd speciellt för Time Machine. En capsule tar backup på alla dina Macar. Priser: 500GB 299 dollar, 1TB för 499 dollar.


18:19 Office 2008 är här nu. Sista stora programmet som fattades för Intelprocessorn.

18:15
Steve på scen. "Fem miljoner kopior av Leopars sålda."
Möts av stora applåder. "Det har varit ett extraordinärt år! Idag ska jag prata om fyra saker". 20 procent av alla OS X-användare har upprgaderat till Leopard.


18:12 Publiken är nästan på plats. Snart så... Feist "1234" spelas, Jesper konstaterar att keynoten verkar vara försenad.

18:08 Bombhundar sniffar runt i området...


18:04 Jesper har släppts in. Publiken tar plats medan Coldplay spelas i högtalarna.


16:55
Jesper rapporterar: Nu har super pass-personerna släppts in!


Kön ringlar sig LÅNG! Kommer man att komma in eller enbart bli förvisade till en storbildsteve? Oron sprider sig.


16:50
Jesper ringer:
"Vår guide här säger att det finns 2400 platser inne i keynoten - det verkar som att de som inte har media-vip eller super passes troligtvis inte kommer in. De som betalat 1600 dollar kommer in, men resten får se keynoten på storbild istället."16:45
Apple store nere. Inte så oväntat kanske.


16:10
Jesper ringer från USA!
Han har fått VIP-brickor och står och väntar på att bli slussade till keynoten. I kön står över tusen personer.
"Vi håller på och sänker våra förväntningar nu för att inte bli besvikna", berättar Jesper som var där när Iphone och iPod lanserades.
"Man kan ju hoppas men det kan ju inte komma så många wow-grejer. Marcus berättade att Macoteket blivit inbjudna till satellitkeynote till London - vilket de bara blir när det är något riktigt häftigt som kan lanseras."


Liraren som försökte sig på att komma in utan biljett lyckades inte - trots att han stod längst fram i kön.


Jespers VIP-bricka

15:04
Vi har tagit del av obekräftade uppgifter att Steve Jobs kommer att ha på sig - håll i er nu - svart tröja och jeans i kväll. Vi sätter inte våra högra händer på det, men ryktet känns inte helt taget ur luften.


11:21
Ungefär så här väntas nya supertunna Macbook Air se ut! En anonym källa beskriver den som "Otroligt tunn" för Wired. Bilderna har Wired tagit fram i Photoshop - det blir spännande att se hur pass väl de stämmer in med verkligheten.

Läs mer om ryktena kring nya Macbook Air:


Idag 09:32
VårJesper är på plats i SanFransisco och har bland annat tagit tempen på kön till Keynoten. Killen längst fram har inte ens biljett! Läs vår USA-blogg här!


Måndag 15:30
MacWorld-redaktionen tippar på rykten - kommer de slå in? Vi rankar sannolikheten.Hålltider ikväll, svenska tider:

  • 17.00 Svenska MacWorld skruvar ner sig extra djupt framför datorerna.
  • 18.00 Steve Jobs äntrar scenen och öppnar keynoten.
  • 19.30 Keynoten slutar (cirkatid).
  • 22.00 Keynotefilmen (Quick time-format) bör komma ut

Nyheter, rykten och rapporter från Macworld Expo hittar du även samlade på denna temasida.