Enligt MacRumors verkar det mer och mer sannolikt att Apple kommer lansera en ny och supertunn bärbar under Macworld Expo i San Francisco. Dessutom har namnet Macbook Air upprepats från flera källor och verkar troligare än vad många kommentatorer skulle önska.

Men om nu Apple har utvecklat en riktigt tunn Macbook, hur tunn kan den egentligen bli? Ryktessidan har undersökt saken.

Det första steget i förtunningsprocessen har det ryktats om ganska länge nu – Apple sägs ha plockat ut den optiska enheten. Det finns dock andra faktorer som också påverkar hur tunn den kan bli.

Flera rykten gör gällande att Apple kommer använda sig av så kallade SSD-hårddiskar, alltså med Flashminne istället för magnetiska skivor. Dessa är dock fortfarande betydligt dyrare än hårddiskar och MacRumors påpekar att Apple har stor vana av 1,8-tumshårddiskar från iPod.

Ett annat problem kan vara nätverkskontakten. Ethernetkontakter är ganska skrymmande, och en del andra tillverkare har använt sig av små donglar för att kunna göra själva datorn tunnare. Apple har dock sedan tidigare en patentansökan på externa kontakter som kan fällas in i datorn när de inte används, vilket kan tänkas ha utvecklats till att ingå i "Macbook Air".