Hydra är ett nytt bildbehandlingsprogram från Creaceed. Programmet har ett väldigt specifikt användningsområde – att skapa bilder med stort färgdjup från två till fyra vanliga foton. Detta kallas High Dynamic Range eller HDR, och syftet är att kringgå begränsningarna i dagens kameror för att skapa bilder som påminner mer om vad våra ögon ser.

Programmet använder alla de senaste teknologierna som Apple bakat in i Leopard. Core Animation är helt ny, men även de förbättrade versionerna av OpenGL, CoreImage och Quartz Composer har utnyttjats tillsammans med funktioner som QuickLook.

Användaren kan ladda in 2-4 bilder i programmet som sedan automatiskt kan skapa en komposition utifrån inbyggda algoritmer, men det är också möjligt att finjustera alla inställningarna. Resultatet kan beskådas i realtid tack vare att alla beräkningar utförs av Macens grafikkort.

En annan finess i programmet är att bilderna inte behöver tas med ett stativ utan kan skilja sig åt ett antal pixlar i höjd- och sidled. Hydra kan importera bilder från iPhoto, skapa en HDR-bild och sedan exportera den tillbaka till iPhoto.

Programmet skall finnas till försäljning från och med den 14:e januari, och kostar fram till slutet av januari 40 dollar, varefter standardpriset 60 dollar börjar gälla.

Källa: The Mac Observer.