Redan i dag har US Army cirka 20 000 Macar i sina nätverk, men majoriteten av arméns sammanlagt 700 000 datorer och servrar är Windowsbaserade. Nu väljer armén att satsa på Mac och OS X för att höja säkerheten.

US Army är tillsammans med bl.a. Pentagon, Boeing och Raytheon favoritmål för hackare, och även för spioneriförsök. Hindret för US Army att satsa på Mac har i flera år varit kompatibilitetsbrister och dels en ekonomisk fråga. Även om Macar fortfarande är lite dyrare än en jämförbar PC, så anser armén nu att det kan vara värt de extra slantarna om man istället kan få en betydligt högre säkerhet. Antalet X-serves (Apples serverlösning) i US Armys datacenter ökar kraftigt och är samtidigt de som lyckas stå emot hackningsförsöken - de attacker som riktas mot US Army är gjorda för att slå mot Windowsbaserade datorer, så Macarna påverkas inte alls.

De kompatibiltetsproblem som tidigare fanns håller nu på att försvinna, och US Army har valt att satsa på att överbrygga dem och utvecklar nu stöd för vissa teknologier som tidigare inte fungerat med OS X. Dessa anpassningar beräknas vara slutförda i februari och öppnar upp för att införa fler Macar i armén.

US Armys val har kritiserats av Charlie Miller som är researcher på Independent Security Evaluators. Kritiken bygger på att detta kan få hackarna att ändra taktik, och att OS X enligt den mycket omdiskuterade rapporten av Secunia som släpptes tidigare inte alls är så säkert som tidigare sagts. F-secure har även noterat att hackarna i en snabbt ökande takt nu även riktar sig mot OS X, bara de senaste två månaderna har det skett en dramatisk ökning i antalet upptäckta skadliga koder.

Källa: Macnn.com