Det finns inställningar lite varstans på Facebook, speciellt om du lagt in en massa skojiga program som gör allt från att visa kompisarnas samling av upphittade legoklotsar till att kasta lammrack på folk.

Vi koncentrerar oss dock på de viktigaste som alla har, och som du når via menyvalen högst upp till höger i den blå menyraden.


Om du klickar på home kommer du till din så kallade News Feed, där du uppdateras om vad som hänt sedan du var inne sist. Klicka på Preferences, och vips kan du anpassa vilka nyheter som ska visas oftare eller mer sällan. Perfekt om du vill hålla stenkoll på alla bilder som läggs upp, men fullkomligt struntar i vem som är ihop med vem.

Nästa steg blir att klicka på account och sedan Notifications. Då får du upp den här vyn:

Här ställer du in när Facebook ska skicka dig meddelanden per e-post. Om du är aktiv har du säkert märkt att postlådan drunknar i meddelanden, här har du chansen att sålla fram det viktiga.

Slutligen klickar du på privacy. Här kan du fixa så att inte vem som helst kan gå in och snoka i din profil, titta på dina bilder och se inläggen på din Wall. En del gillar att ha sin profil helt öppen, medan andra föredrar att endast vännerna ska ha tillgång. Men du kan även sålla bland vännerna, genom att lägga till folk du inte känner så väl i limited profile list. Då får de bara tillgång till de delar i din profil du ställer in, till exempel kan du kryssa bort bilder och mer privata delar.

Glöm inte heller att när du skickar ett meddelande till någon får personen rätt att se din profil i en månad.

Och glöm inte heller att gå med i superduperhypermegagruppen MacWorld Sweden! :)