FRÅGA: Om du ser arkivering på Iomega Rev som väl fungerande så ska du fortsätta med det! Jag skulle nog ha varit tydligare i artikeln kring detta i och med att behoven är individuella. Det viktigaste är att du gör säkerhetskopiorna och har en lösning du upplever fungerar.
Omdömet »Olämpligt« om Iomega Rev för arkivering handlar främst om kostnader och problemen ifall man är flera personer som behöver nå arkiven. Det blir lätt Rev-diskar på vift och drift, vilket i och för sig hända en ensam person också, men risken ökar för varje extra person inblandad.


Iomegas Rev kan användas till mycket vad gäller lagring, arkivering och säkerhetskopiering. Ett robust lagringsmedium.

Dessutom blir det ganska dyrt, både per gigabyte och för själva enheterna. Är man till exempel orolig för hårddiskkrascher kan man för priset av Rev + kassetter få en terrabytes lagringsutrymme på nätverkshårddiskar med raid1. Fast i ditt fall har du funnit att Rev-enheten tar dubbla roller, både som arkiv och som backup. Får du det att fungera på ett sätt som passar dig har du uppnått det viktigaste! Intressant observation med dvd-skivorna. Det är många som kan berätta liknande historier om sina dvd-arkiv.