Det är iMac-ägare som rapporterat på Apples supportforum om bildskärmar som börjat krångla rejält. Oftast börjar det med att en rosa linje på en pixels bredd går tvärs över skärmen, efter en tid dyker ännu en linje upp och blir allt fler. Linjerna är oftast gula, rosa eller cyanfärgade. De kan ibland vara borta vid uppstart men dyker upp efter någon minut.

Vissa iMacägare har fått upp till 50 eller fler linjer, något som gör det omöjligt att se vad som visas på bildskärmen.

Allt pekar på att det är ett fel på skärmen och inte med grafikkortet, då felen inte uppträder när man kopplar en extern bildskärm till iMacen.

Har du en iMac av förra generationen med ett serienummer som faller inom serien: W860****U2N har du skäl att bli orolig då det verkar som om det är dessa datorer drabbats hårdast av de dåliga bildskärmarna.

Ett upprop på nätet kräver att Apple skall åtgärda felet, men än så länge har inte Apple bekräftat att det är ett fel - och därför gäller inte heller något återtagande eller servicegaranti - ägare som lämnat in sina iMacar har fått betala motsvarande 700 dollar eller mer för att få sin iMac reparerad.

Har du en iMac som är drabbad av detta? Berätta i vårt forum!

Källa: Macnn.com