Vissa modeller av Seagates 2.5-tums hårddiskar kan ha ett tillverkningsfel som gör att du riskerar ett totalt hårddiskhaveri. De berörda hårddiskarna återfinns bl.a. i Macbook, Macbook pro och Mac Mini.

Retrodata, ett brittiskt företag specialiserat på ”data-recovery” har slagit larm om att flera hårddiskar tillverkade av Seagate har ett fel som gör att läs- och skrivhuvudena på hårddiskens läsarm kan lossna och orsaka svåra skador på hårddiskskivan. Oftast är det de innersta spåren som skadas, men de lösa skrivhuvudena kan skada de yttersta spåren. Om spår ”noll” på hårddiskskivan skadas är det näst intill omöjligt att kunna återskapa informationen säger Duncan Clarke, VD för Retrodata.

Det är Seagates 2.5-tums diskar som är tillverkade i Kina och som har firmware 7.01 som drabbats. Modellnummer är ST96812AS and ST98823AS. Om du har en sådan disk i din Mac ligger du alltså i farozonen.

Seagate undersöker nu det rapporterade felet, och Apple vill i dagsläget inte göra några uttalanden om det kan bli tal om ett återkallande.

Källa: TechWorld