Walt Mossberg på Wall Street Journal, David Pogue på New York Times och Edward Baig på USA Today har mycket trevliga jobb. Som enda reportrar i världen har de fått ett förhandsexemplar av Mac OS X 10.5 Leopard för att recensera innan lanseringen.

I recensionerna som publicerades i går kväll är kritiken av Leopard överlag mycket positiv. Alla tre anser att Apple har fört sitt operativsystem ett stort steg framåt och att Leopard är värd väntan.

David Pogue tycker att systemet är "kraftfullt, polerat och genomtänkt" men klagar lite på alla genomskinliga menyer som han anser inte följer samma mönster som övrig grafisk lull-lull som faktiskt har praktisk nytta, utan istället bara är i vägen och drar ner på användarvänligheten.

Walt Mossberg ser bara några små missar i systemet och fokuserar sin recension på hur skönt det var att allt bara funkar i Leopard. Han jämför med Windows Vista där kompatibilitet har varit "en pest." I Leopard kunde han koppla in sin gamla HP-skrivare och kunde direkt börja skriva ut med den, inklusive alla funktioner såsom duplex.

Edward Baig å sin sida verkar mest bara vara nöjd. Han skriver lite om de häftigare nya funktionerna och konstaterar att "Leopard är en cool katt."