När Steve Jobs presenterade LeopardWWDC gav han oss en riktig cliffhanger - det fanns mer än allt det fantastiska han hade visat på scenen. Något "Top Secret". Något som skulle få världen att häpna. Något som skulle få Microsoft att sätta i halsen. Och vi väntade. Ryktena gick varma - som vanligt när det handlar om Apple.


Nu är Leopard färdig för release, och om bara några dagar finns den nya katten i butik. Apple har uppdaterat sin sida med mer Leopardfakta, och det är ungefär nu som förvirringen börjar sprida sig bland de som väntat så ivrigt på detta ögonblick. Var är de där superhemliga nya funktionerna? Vart tog de vägen? Bland de 300 nyheterna i Leopard som Apple listar finns det egentligen inte mycket som inte redan var känt för ett år sedan. En ny finder, Quick Look, Boot Camp, Spaces och Time Machine. Nya Mail 3, Safari 3 och nya iChat. Det är det Apple själva pushar för som de stora nyheterna.

Får du också en Déjà vu-upplevelse? Jo, det där fick vi se på WWDC 2006. Tar man sig en noggrannare titt i Apples lista över nyheter hittar vi mycket smått och gott - men inget som är så där revolutionerande i sig. Och inget som skulle kunna vara det där superhemliga som Steve Jobs lovade oss?

Vad tror ni, glömde Apple bort de där "Top Secret" funktionerna som Leoparden skulle få innan den släpptes lös?