Wall Street Journal skriver att det snart kan vara ett minne blott med de “fasta priser” vi vant oss vid på iTunes Store. Alain Levy, EMI:s chef och styrelseordförande uttalade sig i samband med EMI:s presskonferens i London om samarbetet med Apple. Alain Levy sade att han och Steve Jobs har diskuterat prissättningen i iTunes Store, och menade att Apple snart kommer att upphöra med sin fasta prissättning - kanske redan inom det närmsta året.

EMI räknar med att Apple kommer att sänka priserna för okända artister, men även att priserna höjs för kända artister. I dag tar Apple 99 cent (9 kr i svenska iTunes Store) för en låt - något skivindustrin anser är på tok för lågt, låtar från kända artister borde kosta mer menar branschens talesmän. Frågan är inte om, utan när, en sådan prissättning kommer införas i iTunes Store sade EMI:s chef och styrelseordförande.

Apple har inte gett någon kommentar på EMI:s utspel, men frågan är väl om Apple ger vika för skivbolagsjättarnas krav på högre priser? Och vad innebär det för oss, något säger oss att maxpriset kan bli betydligt högre än dagens 9 kronor… Diskutera i forumet vad ni anser om iTunes Stores framtid!

Källa: Wall Street Journal.