Med jämna mellanrum beskylls de som envisas med att använda Mac för att vara "fanatiker" eller hjärntvättade "talibaner". Det finns till och med PC-användare som avstår från att ens testa Mac OS X av rädsla för att drabbas av denna besatthet kring allt som rör Apple. Man vill under inga omständigheter riskera att bli tvångsrekryterad till "The Cult of Mac".

Enligt en krönika på sajten ExtremeTech kan man sammanfatta allt som är fel med oss Macanvändare i ett par punkter.

1. Tron att Apple uppfunnit allt självt till skillnad från Microsoft som bara kopierar från andra. I själva verket är Apple rätt bra på att kopiera andras verk. Som exempel nämns Konfabulator-Dashboard och ett par reklamfilmer för iPod och iPhone. Dessutom bygger många av de coola funktionerna i OS X på rena uppköp, ta till exempel CoverFlow i iTunes.

2. Dissandet av alla andra produkter som påminner om Apples utbud. Exemplet här är mp3-spelaren Zune som sågades jäms med fotknölarna innan den ens nått butikshyllorna. Att ens försöka konkurrera med iPod sades vara "meningslöst".

3. Tendensen att ständigt översläta Apples fel och brister. När Microsoft försöker låsa in sina kunder blir det ramaskri, men inte när Apple gör samma sak. Exemplet här är iPhone.

Missa i sammanhanget heller inte denna krönika från MacWorlds chefredaktör Andreas Leijon!